Karl Ove Knausgård roses i Sverige
Karl Ove Knausgårds kritikerroste roman EN TID FOR ALT er nylig utgitt i Sverige på forlaget Norstedts.:
Av Kari Hagen, 16. Oktober 2006, kl. 14.45

En tid for altRomanen får flott kritikk i en grundig anmeldelse i prestisjeavisen Dagens Nyheter i dag. Anmelder Jonas Thente skriver:

”Karl Ove Knausgård står med sin roman … for høstens store overraskelse … Knausgårds andre roman er ett svært merkelig prosjekt, og det hugger klørne i meg direkte. Det er en slik roman som man umiddelbart kjenner at man vil fortelle andre om, spille ut dens teorier, prøve deres sannheter. Og når man forsøker å gjøre dette, oppdager man at romanen er bygd på for mange bunner og helt enkelt må leses for å innledningsvis ytes rettferdighet. En ordentlig roman med andre ord … På en forbløffende skikkelig måte smelter Knausgård sammen naturvitenskap, teologi, filosofi og poesi til en helhet … Ingen kommer til å lese disse korthogde Bibelklassikerne på samme måte etter å ha lest Knausgård … Knausgårds idéhistoriske konstruksjon kjennes intellektuelt sett svært holdbar, fordi han er en så lysende følsom forfatter … Ja, EN TID FOR ALT er høstens store overraskelse for meg. Jeg håper at den kommer til å bli det for mange flere”.

EN TID FOR ALT er solgt til fire land: Sverige, Danmark, Tyskland og England.

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen UTE AV VERDEN. For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kritikerprisen. I 2004 utga han den kritikerroste romanen EN TID FOR ALT. For denne ble han tildelt P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og boka ble også nominert til Nordisk Råds litteraturpris.