Ramsalte historier fra livet til sjøs
Fra dem som selv var med
Av Kari Hagen, 9. Oktober 2006, kl. 8.22

Sjøfolk
Lasse Trædal

sjøfolk.bmp
Tidlig på 1960-tallet hadde over 60 000 norske menn, og noen kvinner, sitt daglige arbeid om bord i en båt. Det lever en hel generasjon av avmønstrete sjøfolk blant oss, og de har alle sin særegne historie å fortelle.

I denne boken får noen av dem slippe til, både med historier og bilder. De forteller om arbeidet om bord, om dramatikk og grå hverdager, men med glimt både av humor og romantikk innimellom. Vi får høre om nykonfirmerte gutter som dro til sjøs, og som kom hjem til mor som voksne karer etter et par års seilas. De forteller også om eventyrere og uteseilere som aldri kom hjem, om den krevende hvalfangsten i Sørishavet, om svære tankskip som eksploderte og sank i havet.