Vanvidd og visdom
Underholdende bok om livet på folkehøgskole fra forlaget Norske Bøker.
Av Kari Hagen, 20. Oktober 2006, kl. 17.34

Vanvidd og visdom.bmpDenne boken er om folkehøgskoler, elevene som går der og alt det utrolige som oppfinnsomme og kreative mennesker kan få seg til å gjøre i samkvem med andre elever. Gleden og det spontane internatlivet er det sentrale i boken.

Rundt omkring i det ganske land sitter det tusenvis av mennesker som har gått på folkehøgskole. Disse vil garantert kjenne seg igjen, og kanskje vil denne boken få dem til å mimre tilbake til sitt eget år på folkehøgskole.

Trond Grimstad er 45 år og er født og oppvokst i Målselv. Han er en person med mye humor og selvironi. Hans oppriktige mening er at humor er medisin, og et viktig virkemiddel i en ellers travel og oppjaget hverdag.
Fra 1978 – 1980 var Trond Grimstad elev ved Heimly Folkehøgskole på Finnsnes.

Han er en engasjert mann som har en mening om det meste, noe som kommer til sin rett gjennom debattinnlegg i aviser og magasiner.

I en årrekke bodde Grimstad i Ørsta på Sunnmøre før han med sin familie flyttet til Krokstadelva i Buskerud hvor han jobber som bussjåfør. Likevel er inspirasjonen og gleden ved å skrive noe han har hatt med seg hele tiden.

Dette er hans debut som forfatter, og det han skriver om er skoleårene på Heimly folkehøgskole. For noen år siden ble Heimly lagt ned som folkehøgskole og eksisterer ikke lenger, men dette er mer en bok om den generelle folkehøgskolen og det som foregår der.

Trond Grimstad er en spennende forfatter som har klart å bringe den elleville humoren frem gjennom sine historier i denne boka.