Indisk gourmet
Hvis du ikke har smakt indisk gourmet, bør du løpe til Devdas før de går konkurs! Det er et sted som er verdt en test, men ikke et sted der man kommer igjen.
Av Bent Mosfjell, 12. September 2006, kl. 12.29

DevdasVi hadde planlagt en bedre indisk middag en fredagskveld, og tok sikte på Agra på Aker Brygge. Lang ventetid førte imidlertid til at vi lot oss friste av tilbudet om å prøve en ny indisk restaurant, Devdas i Tordenskioldsgate. Den drives av de samme som står bak Agra.

AppetittEtter en liten spasertur ankom vi stedet og fant raskt ut at det ikke hadde vært nødvendig å ringe for å sjekke at det var ledige bord. Det stilfulle lokalet var tomt for gjester. Vi ble tatt imot på en god måte og valgte oss et vindusbord for to. Mens vi studerte menyen ble vi tilbudt en liten bolle med suppe som en appetittvekker. Den smakte utmerket. Problemet med stedet var ikke smaken på maten.

Problemet med Devdas var at de ikke mestret det nivået de la opp til. De forskrevet seg skikkelig. La oss ta to eksempler på rent amatørskap. På menyen stod det at 12,5% tips ville bli automatisk lagt til på regningen. Dette ble ikke gjort, noe som skapte en unødvendig forvirring om hvorvidt det skulle gis tips.

Maten ble plassert på et mobilt bord ved siden av bordet vårt, og servert derifra. Siden vår hyggelige svenske servitør ikke hadde 1,3 meter lange armer, rakk hun ikke over til min tallerken. Hun måtte derfor bevege seg for å få gitt meg maten min på korrekt måte. Siden det mobile bordet stod i veien, var hun nødt til å gå helt rundt bordet ved siden av for å komme frem til min tallerken. Dette gikk ganske greit siden lokalet var tomt, men hadde det vært fullt av andre gjester der, ville det vært pinlig.

Forrett

Menyene var lagt opp slik at det naturlige ville være å velge en av to serveringer. En med seks retter og en med ni retter til henholdsvis 795 kr og 985 kr, uten vin. Vi valgte imidlertid a la carte i stedet.

Til forrett valgte jeg Dhungar Machli til 130 kr. Det var stekt laks med tilbehør. Min venn valgte Janat-E-Pakora til 95 kr. Det var fritert, fersk blomkål. Begge rettene smakte svært godt.

HovedrettTil hovedrett hadde vi begge lyst på kylling og da var det kun et alternativ. Shahane Shahi til 290 kr. Det var et kyllingbryst med litt saus, en potetrett og litt ris som tilbehør. Den smakte bra, men vi forventer å bli mett når vi reiser på indisk restaurant. Sausmengden var så liten at man måtte spise ris uten tilbehør hvis man skulle bli mett.

Etter hovedretten ble vi tilbudt en venttedrink med kokossmak mens vi ventet på regningen.

Hele måltidet varte omtrent en og en halv time. Hele tiden hadde vi lokalet for oss selv. Den tilhørende baren var også tom både da vi kom og da vi gikk. Vår spådom er at dette stedet kommer til å eksistere en kort tid hvis ikke noe drastisk gjøres. Maten står ikke i forhold til prisene, og et stort lokale for en selv skaper ikke den rette stemningen.

Vi var imidlertid glade for at vi prøvde stedet, det var et annerledes indisk måltid, og det er bevisst at vi bruker ordet "annerledes" og ikke ordet "bedre".