Hans Olav Lahlum

Cand Philol Hans Olav Lahlum (født 1973) er utdannet historiker, med hovedfag i historie samt mellomfag i statsvitenskap, mellomfag i religionshistorie og grunnfag i Vest-Europa-kunnskap fra Universitetet i Oslo.

Etter studiene har Lahlum vært mye brukt som foreleser, veileder og sensor ved Høgskolen i Lillehammer, og har gjesteforelest blant annet ved NTNU i Trondheim og ved Universitetet i Oslo. Han har publisert kronikker eller artikler i blant annet Dagbladet, Dagsavisen, VG, Aftenposten og Morgenbladet, og var for årgangen 2006 ansvarlig redaktør for Norsk Sjakkblad.

Lahlum utga i 2006 på Kunnskapsforlaget det historiefaglige spørrespillet Erobreren (sammen med medforfatter Sanna Sarromaa). Senere har han utgitt bøkene Oscar Torp. En politisk biografi (2007), Presidentene (2008) og Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009).

Lahlum kan kontaktes på Hanso.lahlum [på] c2i.net

Hans Olavs bokanmeldelser

Terningkast 4Et ufullendt storverk.
Les anmeldelsen
Ondskap. De henrettede i Norge 1815-1876
Terningkast 6Årets største, dyreste - og beste!
Les anmeldelsen
Jens Chr. Hauge
Terningkast 4Solid, men ikke storslagent.
Les anmeldelsen
Kalde hjerter
Terningkast 5Journalistlegenden Carl Bernsteins store nye biografi over senator og tidligere presidentfrue Hillary Rodham Clinton omhandler en av verdens mest berømte og omstridte kvinner, og kommer på et svært kritisk tidspunkt i hennes karriere.
Les anmeldelsen
Hillary - Veien mot toppen
Terningkast 4Lovende men ufullendt om spennende mann og gripende tema.
Les anmeldelsen
Nansens kamp