Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
ADVARSEL: Ikke gjør dette hjemme
En herlig samling historier du IKKE vil gjenta
Av Kari Hagen, 25. September 2006, kl. 13.19

ADVARSEL: Ikke gjør dette hjemme

Bare én gang
Zalo i oppvaskmaskinen og andre blemmer
Kjetil Strand

Bare èn gang
Har du prøvd å bruke Zalo i oppvaskmaskinen? Sniffet Nyco? Piffet opp kjønnsorganet med chili? Brukt diesel i mangel av tennvæske? Ikke gjør det. Det finnes nemlig mennesker rundt om i landet som har gjort alt dette, så da slipper du.

I Bare én gang kan du lese deres historier til skrekk og advarsel, og forhåpentligvis ta lærdom. Det er nemlig en grunn til at slike ting blir gjort bare én gang. Og siden skaden allerede er skjedd, kan du le godt og samtidig sende en varm tanke til disse uheldige pionerene som ønsker å dele sine feiltrinn. Kjetil Strand fikk ideen til prosjektet den dagen han gikk tom for Sun oppvaskmiddel. Løsning: Zalo! I samme øyeblikk som han lot den grønne væsken fylle beholderen, undret han seg over at ingen hadde tenkt på dette før. Sun er jo urimelig dyrt, mens Zalo har langt flere anvendelsesområder og er langt mer effektiv. De som har prøvd dette vet at resultatet i beste fall er et kjøkkengolv oversvømt av skum. I verste fall – på mindre kjøkken og med større doser Zalo – klebrig boblemasse en halv meter oppover veggene.

Bare én gang er resultatet av et års aktiv innsamling av det norske folks historier og blemmer. Dette er en bok fra folkedypet – av folket, for folket!
Boka er illustrert av Berit Sømme

Kjetil Strand (f. 1967) arbeider i markedsbyrået Bright ID i Bodø. Han har vært innom relativt varierte yrker, som filetskjærer, fisker, sosialarbeider, lærer, støvsuger- og kopimaskinselger (dog ikke samtidig), salgs- og markedssjef, samt drevet eget reklamebyrå. Kjetil er Nord-Norges første sertifiserte idéastronaut, utklekket fra Stig og Stein Idélab. Han har foreløpig gitt ut bok bare én gang

En liten smakebit:

På bordet
Jeg hadde kjøpt et kjøkkenbord på Ikea, og var kommet til siste side i instruksjonsheftet. Hele bordplata lå på golvet, nå skulle bare de fire beina på plass.

Jeg brukte skruene som var til overs etter den øvrige monteringen og satte i gang. Litt feil lengde, viste det seg. Resultatet ble et kjøkkenbord godt forankret i kjøkkengolvet.

Opp–ned, vel å merke.Del denne pressemeldingen på: