Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Dava Sobel på Oslo-besøk 6 - 7. september
Vi har mottatt pressemelding fra Pegasus forlag.
Av Bent Johan Mosfjell, 4. September 2006, kl. 0.15

I anledning utgivelsen av Den illustrerte lengdegraden, er forfatter og forskningsjournalist Dava Sobel (fra NY Times) på Oslo-besøk som gjest hos forlaget og Norsk Videnskaps-Akademi. Åpen forelesning i Norsk Videnskaps-Akademi torsdag kl. 1800

Dava Sobel har skrevet en rekke bøker, bl.a. Lengdegrad og Galileos datter, neste år kommer også hennes siste bok The Planet på norsk; som alle er utgitt i en rekke land med svært god mottakelse. For noen år siden ble den engelske dramaserien om historien bak Den illustrerte Lengdegraden vist på NRK, med noen av Englands mest kjente skuespillere i hovedrollene.

Dette er Dava Sobels første Norgesbesøk, og det er lagt opp til et betydelig, men stramt program. Onsdag formiddag skal hun til Norsk Sjøfartsmuseum, med lunsj og omvisning; derett seiltur i indre Oslofjord om ettermiddagen.

Torsdag 7. september er Dava Sobel gjest hos Norsk Videnskaps-Akademi:

kl.17-1800 er det kaffe (hit også pressen herved er invitert) i Akademiets lokaler i Drammensv. 78, - før det åpne medlemsmøtet kl.1800 samme sted.

Her skal Sobel holde en forelesning omkring fenomenet John Harrison, klokkemakeren som på slutten av 1800-tallet stod opp mot datidens faglige autoriteter, bl.a.Isaac Newton, da han fant frem til hvordan en kunne finne sann tid, og dermed nøyaktig posisjon, til sjøs.


Del denne pressemeldingen på: