Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hanne Ørstavik med ny roman
Pressemelding fra Oktober
Av Bent Johan Mosfjell, 7. September 2006, kl. 23.05

Hanne Ørstavik
”kallet – romanen”

Roman | ib. kr. 339,- | isbn-10: 82-495-0428-3 | isbn-13: 978-82-495-0428-2

”kallet – romanen” handler om en forfatter som nylig har brutt opp fra ekteskapet og flyttet med datteren til en liten leilighet. Hun vil skrive en roman om farmoren som reiste som misjonær til Kina på 1920-tallet, men det kommer ingen fortelling.

”kallet – romanen” undersøker hva en roman er, hva det vil si å skrive, hva det vil si å våkne og reise seg til en ny dag. Den spør hva det er å ville noe, i sitt eget liv og i forholdet til de andre. Hvem og hva er det som bestemmer?

”kallet – romanen” er en roman om kunst, liv og erkjennelse. På en åpen måte undersøker den muligheter for bevegelse og forandring.

Hanne Ørstavik er født i 1969 i Finnmark. Hun debuterte med romanen ”Hakk” i 1994, og har utgitt til sammen åtte romaner. Hanne Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen og Oktoberprisen. I 2002 fikk hun Doblougprisen for hele forfatterskapet, og bøkene hennes er oversatt til mange språk.

Lanseringsdato: 7. september
Boken er ekstrabok i Bokklubben Nye Bøker og Kunnskap & Kultur.


Del denne pressemeldingen på: