Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Historien om Norges ubestridte dansebandkonger!
Pressemelding fra Schibsted Forlagene
Av Bent Johan Mosfjell, 19. September 2006, kl. 8.14

Spellemnansblod: Historien om Ole Ivars
Av Brynhild Marit Berger Møllersen

Historien om Norges ubestridte dansebandkonger!
Vi blir kjent med gutta bak suksessen, og avslører
hvordan de klarer å holde motivasjonen på topp
og fortsatt fascinere publikum overalt hvor de kommer.

Hele Norge nynner på "Nei, så tjukk du er blitt", "En får væra som en er" og "Jag trodde änglarna fanns". Med sine seks spellemannspriser, 37 plateutgivelser etterfulgt av utallige gullplater, godt humør og spilleglede gjennom over 40 år har da også Ole Ivars forlengst inntatt tronen som Norges ubestridte dansebandkonger.

Vi følger dem fra 60-tallet da plakater av gutta hang på alle jenterom - via det elleville 70-tallet, da hår og skjegg var langt, vegen til smadrede hotellrom kort, og repertoaret inneholdt Blood, Sweat and Tears - til dagens band som en gang for alle gjort dansemusikken stueren.

Ole Ivars har i høyeste grad vært med på utviklingen av et norsk uttrykk i ei musikalsk brytningstid mellom The Beatles, Rolling Stones, Sven-Ingvars og gammeldans. Og musikken er blitt godt mottatt:

• Gutta satte norsk rekord i platesalg med sitt første album, og selger i dag mellom 25.000 og 40.000 eksemplarer hver gang de kommer med en ny plate - og det gjentar seg hvert eneste år!

• Melodien "Nei, så tjukk du er blitt" er blitt lastet ned som mobiltone for 500.000 kroner, og den foreløpig siste plata fra Ole Ivars solgte i 30.000 eksemplarer bare i løpet av de åtte første ukene. Til sammenligning har Kaizers solgt 10.000 ex av "Ompa til vi dør" ...

Men gutta nøyer seg ikke med å jobbe i studio. Til tross for en gjennomsnittsalder på 57,5 år er de stadig ute på spillejobber både i Norge og Sverige. Bandet går foran alt, slik har det bestandig vært for disse gutta. "Skal du dele livet med en musiker som jobber slik som gutta våre, må du bare innse at de har en egen "familie" i bandet, i tillegg til den de har hjemme", smiler Tore Halvorsens kone Pia.

Om forfatteren
Journalist Brynhild Marit Berger Møllersen er fra Elverum. Som journalist i Østlendingen, og senere som ansvarlig redaktør i Hamar Dagblad og magasinredaktør i Østlendingen har hun fulgt Ole Ivars på nært hold gjennom flere tiår. Forfatteren har sjøl bakgrunn som musiker, og kjenner derfor dansebandmiljøet godt.

Bokens data: Kr 298,- ib • ISBN 10: 82-516-2318-9


Del denne pressemeldingen på: