Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ny bok av Denise Mina
Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke
Av Bent Johan Mosfjell, 15. September 2006, kl. 9.24

Den siste boken om Mauren O'Donnel er her! Anerkjennelsen Mina har fått for disse bøkene er enorm og setter henne i fremste rekke blant Storbrittanias nye krimforfattere. Må leses!

Siste utvei
Denise Mina

Maureen O’Donnel er stjernevitne i saken mot personen som myrdet kjæresten hennes. Faren, som misbrukte henne da hun var barn, er flyttet tilbake til Glasgow, og hennes søster er høygravid. Maureen fylles av frykt både på vegne av den ufødte og seg selv. Samtidig vikler hun seg inn i en bitter familiefeide ved å hjelpe analfabeten Ella McGee med å skrive en anmeldelse på sin egen sønn. McGee ender skamslått på sykehus, og Maureen befinner seg nærmere en prostitusjonsring enn hva sunt er …

«En fortelling som nagler deg fast, med fullendte karakterer, vidunderlig realistisk dialog, og et utfall som er uvisst til siste side.»
Susanna Yager, Sunday Telegraph

ISBN 82-419-0352-9
Kr 298

«Rager over det meste av samtidskrim» Val McDermid

Eksil (pocket)
Denise Mina

Et lemlestet kvinnelik skylles opp av Themsen. Det blir identifisert som Ann Harris, sist sett på krisesenteret der Maureen O’Donnel arbeider. Ann var gift med fetteren til Maureens beste venninne, og han sitter igjen med fire magre guttunger i en kommunal leilighet uten oppvarming. Men Maureen har det ikke lett, hun heller: Bestevennskapet skranter, faren – overgriperen – er tilbake i byen, familien slår sprekker, og politiet spør og graver om ting som er best skjult. Så alt i alt er det sikkert lurt med en tur til London for å grave litt i hva Ann egentlig gjorde der. Det viser seg fort at Londons skyggeside er minst like svart som Glasgows …

Eksil er den andre boken i en kraftfull trilogi.

«Ian Rankin har lenge vært ansett som den fremste skotske krimforfatteren i dag, men Mina står ikke noe tilbake for ham.»
Terje Stemland, Aftenposten

ISBN 82-419-0420-7
Kr 99

«Eksil er en sikker oppfølger som bekrefter Minas posisjon i førstedivisjon.» The Guardian

Døden på Garnethill (pocket)
Denise Mina

Maureen O’Donnel våkner i leiligheten sin en morgen med dundrende tømmermenn og finner kjæresten på kjøkkenet i en pøl av blod. Politiet leter ikke særlig aktivt etter en morder – de arbeider derimot iherdig med å grave frem avgjørende bevis mot henne. Hun må redde seg selv og kommer over opplysninger som ikke levner tvil om at det kun er et spørsmål om tid før morderen finner henne.

ISBN 82-419-0356-1
Kr 99

«... krim av den typen som gir deg gåsehud», Ødegård, Bergensavisen


Del denne pressemeldingen på: