Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
En Noman i Pakistan
Damm meddeler
Av Kari Hagen, 18. September 2006, kl. 6.29

Fargesterk reisebok fra Pakistan

En Noman i Pakistan
Noman Mubashir

Noman Mubashir.bmp
En Noman i Pakistan er basert på NRKs populære TV-serie med samme navn. Serien ble raskt veldig populær, med en stor og fast seergruppe hver uke. Noman, profilert NRK-journalist med pakistanske røtter, har reist rundt i dette vakre, mangfoldige og kontrastfylte landet og møtt mennesker som kan fortelle om et annet Pakistan enn det vi vanligvis hører om i mediene. I boka har han fått muligheten til å dukke enda dypere ned i landets historie og kultur. Dette er en fargesterk reisebok fra Pakistan; Noman tar oss med til majestetiske fjellområder som Chitral og Khaibarpasset, dukker ned i myldrende storbyliv i Lahore og Karachi, viser storslåtte historiske bygninger, muslimske tradisjoner og moderne filmindustri. Og han snakker like uanstrengt med alle. Det er en skrytebok for alle pakistanere i Norge, og en appetittvekker for alle som har lyst til å besøke Pakistan, som flere og flere nordmenn har et forhold til.

Noman Mubashir er født og oppvokst på Lørenskog, med røtter i Pakistan. Han har jobbet i NRK siden 1997 og er kjent bl.a. fra programmene Migrapolis, Østlandssendingen, Frokost-TV og Sommeråpent. Våren 2006 hadde han en av hovedrollene i den Bollywood-inspirerte Ibsen-forestillingen Fruen fra Det indiske hav På Oslo Nye Centralteatret.


Del denne pressemeldingen på: