Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fire dager åtte år
Line Baugstø med roman om sprengningen av Fædrelandsvennen
Av Kari Hagen, 29. September 2006, kl. 11.27

FIRE DAGER, ÅTTE ÅR
Line Baugstø

Natt til søndag 27. februar 1972 ble avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand sprengt i luften. Mandag morgen kom avisen ut som normalt. Denne dramatiske historien danner rammen for romanen FIRE DAGER, ÅTTE ÅR. I døgnene som følger er hele byen preget av jakten på gjerningsmannen.

Sigurd er journalist i Fædrelandsvennen og forsøker å utgi avis selv om alt er blitt borte. Hans tidligere kjæreste Kristine har vært ansatt i avisen, og nyheten om attentatet rammer henne hardt. Sønnen hennes, Tor Arne, er avisbud. På uventede måter blir alle tre berørt av brannen.

FIRE DAGER, ÅTTE ÅR tegner et presist bilde av 1970-tallet, som var preget av EF-kamp og politiske bevegelser. Samtidig er dette fortellingen om tre mennesker, som strever med å finne fotfestet i tilværelsen.

Line Baugstø (f. 1961) debuterte med romanen REISE I GULT LYS i 1986. Hun har siden utgitt novellesamlingene TILNÆRMELSER (1990) og KVINNEN I DEN LILLE GONDOLEN (2002), flere barnebøker og fem romaner, hvorav den forrige, DØDVINKEL, kom i 2004.


Del denne pressemeldingen på: