Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
"Randis verden" av Randi Magnussen
Pressemelding fra Pax
Av Bent Johan Mosfjell, 22. September 2006, kl. 9.26

Selvbiografi fra en schizofren virkelighet

Randi MagnussenPax Forlag utgir i høst selvbiografien Randis verden, som tar leseren med inn i en verden som ikke vil stå fast. Randi Magnussen er diagnostisert som schizofren, og hun beskriver den snikende følelsen av at det fra barndom og ungdomstid, gjennom universitetsstudier og inn i det voksne livet, er noe forvirrende med virkeligheten. Hun kjenner en lukt som siver ut fra kroppen, kvalmende og ubehagelig. Hun hører venner og fremmede mennesker kommentere lukten, hun hører dem snakke om voldtekt. Leseren dras inn i en verden der en ikke kan stole på sine sanser eller vite om det som sies virkelig er sagt.

Randis fortvilte leting etter løsninger bringer henne opp i desperate situasjoner, som rommer både kaos og komikk. Det hun vil er å skrive, bruke språket, bli journalist eller forfatter. Hun kaster seg inn i det ene faget etter det andre på Universitetet. Hun prøver å bo i kollektiv. Hun begir seg ut på reise. I perioder tar fortvilelsen overhånd, men livslyst og optimisme vender stadig tilbake.

Randis verden er en bok som er en bok som rokker ved forestillinger om at schizofreni er noe fremmed og veldig farlig, og den knytter bånd til en verden vi alle deler.

Randi Magnussen (f.1967) er cand.mag. fra Universitetet i Bergen.


Del denne pressemeldingen på: