Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Redaktør til Bok og Bibliotek
Utlysning fra ABM-media
Av Bent Johan Mosfjell, 13. September 2006, kl. 8.51

ABM-media er under stiftelse med Høgskolen i Oslo, Norges Museumsforbund og landslaget for Privat og Lokalarkiv som eiere. Selskapet skal gi ut Museumsnytt og Bok og Bibliotek, men skal også utvikle nye tjenester for abm-sektoren. Det gjelder blant annet et tidsskrift for arkivområdet. Nåværende redaktør i Bok og Bibliotek - Chris Erichsen - har søkt om avløsning etter 6 år som redaktør av Bok og Bibliotek. Han blir i stilling i ABM-utvikling mens redaktørstillingen nå lyses ut. Utlysingsteksten følger nedenunder.

Redaktør til Bok og Bibliotek

ABM-media søker redaktør av tidsskriftet Bok og Bibliotek med snarlig tiltredelse. Lønn etter avtale.

Bok og Bibliotek er et kulturtidsskrift med fokus på bibliotek, informasjonspolitikk, nye medier med stoff som spenner fra skjønnlitteratur via politikk til bibliotekfag. Vi ønsker at bladet skal framstå med en sterk profilert stemme og fortsatt være det toneangivende bibliotektidsskriftet for reportasje og debatt. Tidsskriftet redigeres etter redaktørplakaten og utkommer med 7 nr. i året.

Bladet har en over 90 år lang historie. Nåværende utgiver er det statlige senteret for arkiv, bibliotek og museum - ABM-utvikling.. Fra januar 2007 vil tidsskriftet bli utgitt av det selvstendige selskapet ABM-media (under stiftelse) som skal ha som formål å utgi publikasjoner innen området arkiv, bibliotek og museum. Selskapet vil også utgi tidsskriftet Museumsnytt som har egen redaktør.

Vi søker etter en person som har evne til å arbeide selvstendig og som er handlekraftig og resultatorientert. Det er en fordel med publiseringserfaring. Vedkommende må ha vilje og ambisjoner til å skape et tidsskrift med en egen stemme i den norske offentligheten , og fange opp nyheter, trender. Redaktøren må ha utdanning og/ eller erfaring innen journalistikk/informasjon og. Det er en forutsetning med kjennskap til kultur/informasjon/bibliotekområdet.

For nærmere informasjon kontakt Lars Egeland (tlf 90194838) eller nåværende redaktør Chris Erichsen (tlf 92084183) Søknad og CV sendes på e-post post@abm-media.no innen 1. oktober.


Del denne pressemeldingen på: