Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Stor utenlandsk interesse for Organisten
Utenlandskontrakter og TV serie. Om en måned er den her.
Av Kari Hagen, 28. September 2006, kl. 16.38

Organisten.bmp
Erlend Loes og Petter Amundsens bok utkommer ikke før om en måned, men allerede nå er det inngått utgivelseskontrakt med Nederland og Finland.

Cappelen Agency melder om stor utenlandsk interesse og har forventninger foran Frankfurt-messen neste uke.

Hvem var egentlig Shakespeare? Hvor er det blitt av manuskriptene hans? Og hva har dette med skatteøya Oak Island å gjøre? Erlend Loe har begitt seg ut i et ukjent landskap. Han har møtt en alminnelig norsk organist som hevder å sitte med nøkkelen til en av de største skatter verden kjenner til. Denne skattejakten er tett forbundet med miljøet rundt William Shakespeare, og hovedsporet er å finne i den legendariske førsteutgaven av mesterens verker. Shakespeare er en dør til et skjult univers av hemmelige forbund, elegante kodeløsninger og eldgammle symboler. Hvilestedet til den samme tempelskatten som det letes etter i Da Vinci-koden, er sannsynligvis lokalisert. Vi møter en jordnær Erlend Loe som i utgangspunktet er skeptisk til alle påstandene, men midtveis i fortellingen bryter han ut: "Det er svimlende. Det er ingen som helst tvil om det. Discovery Channel - eat your heart out. [Cappelen]

– Hele boken er lagd i intervjuform. Det er jeg som intervjuer Petter om Shakespeare på bakgrunn av de 15-16 møtene vi har gjennomført. Petter har tidligere prøvd å løse lokalhistoriske mysterier langs Kragerø-kysten, men det han kommer med her er langt mer kontroversielt, sier Loe til NTB.

Med bakgrunn i nedtegninger av Petter Amundsen har Loe beveget seg ut i ukjent landskap, og han var i startfasen svært skeptisk til et samarbeid med organisten i Skøyen kirke.

Organisten lages også som TV-serie som skal sendes i Norge på nyåret 2007 på NRK. Det er også stor interesse for serien som foreløpig er solgt til Sverige (SVT), Danmark (DR), Finland (YLE) og Zud Deutsche Rundfunk, foruten NRKDel denne pressemeldingen på: