Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Barne- og ungdomsbøker i Oktober
Cappelen presenterer
Av Kari Hagen, 11. Oktober 2006, kl. 15.27

Geir Moseng: Sølvstøv og hvitløkspulver
Hilfrid lurer på hva det er med pappa. Pappa har nemlig lange hoggtenner i overkjeven. Han er lang og tynn, og noen ganger er han oppe om natta og sover når hun kommer hjem fra skolen. Og hvorfor graver han hull i plenen? Hilfrid prøver fortvilet å finne ut hva som skjer.
Debutant har skrevet en skikkelig grøsser for ungdom.


Iben Sandemose:Sov godt, Pus.

De er kjærester. Hun er katten i hans liv, han elsker de små brystene og det store smilet. Han er hennes store kjærlighet. Hver kveld legger han en liten gave på hodeputen hennes. Men en kveld er hodeputen naken. Han er så rar og stille, ligger med ryggen til henne og slutter å spise. En dag sier han at han vil reise til en øde øy.
Hun leser i en bok om livet og forstår alt: Han har forelsket seg i en annen! I ord og bilder skildrer Iben Sandemose store følelser, glede, sorg, smerte og tvil.


Sverre Henmo: Ut i mørket. Bendik og Maria 2

Det er høst. Alle snakker om hva de skal gjøre på halloween. Bendik vil ikke gå sammen med lillebroren sin. Maria vil helst besøke mamma. Når kvelden kommer, beveger de seg ut i mørket alle sammen. Men når det er mørkt og alle har masker, kan hvem som helst dukke opp.

Arne Bust Mykle/Jan-Kåre Øien: Emma Kråkebolle

Med sin struttemage kunne Emma minne litt om en kråkebolle. Oste-Pedersen solgte ost og var bestefar til Emma og far til Kari Karamell, som var mamma til Emma Kråkebolle. Pappa Nelson var svensk og bryter. Nelson var sterk, men det var utenpå. Inni var han snill som loff. Nå venter alle på en flokk svensker, pappa Nelsons slektninger fra Sverige, som skal komme på besøk. Og når svenskene kommer blir det stor fest med falukorv og ost og hylleblomstsaft.


Siri Mohr/Jan-Kåre Øien: Los-Reinert feirer jul

Los-Reinert gleder seg veldig til jul. Nå er det bare fire pakker igjen på julekalenderen og juleferien har begynt. "Farfar. Kan ikke du fortelle om julen da du var liten?" spør Los-Reinert. Og det gjør farfar gjerne. Han forteller spennende historier fra juletiden den gangen han var gutt.
"Los-Reinert feirer jul" er den sjette boken om Los-Reinert og livet på øya.

.
Kjersti Wold: Nettopp Jensen og mirakelminuttet

Hvor lenge bør et kyss egentlig vare? Og er det sant at en får slapt skuddbein av å spise hamburger? Vil Embla Larsen gjøre det slutt med Nettopp, og hvordan kan et hjerte forvandle seg til en epleskrott? Hvem spiser 18 brød om dagen på leirskole, og er det mulig å skaffe seg tribuneplass under VM-finalen i fotball i Berlin?


Del denne pressemeldingen på: