Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ordbokpris 2006
STOR TYSK-NORSK ORDBOK tildelt Norsk forfatter- og oversetterforenings ordbokpris 2006!
Av Kari Hagen, 2. Oktober 2006, kl. 7.58

Stor tysk-norsk ordbok

Stor tysk-norks ordbokStor tysk-norsk ordbok av Tom Hustad, Håvard Reiten og Tor Jan Ropeid fikk igår tildelt NFFs ordbokpris 2006. Prisen ble delt ut i forbindelse med markeringen av den internasjonale oversetterdagen.

Under seremonien fikk forfatterne skryt for ordbokens "brukervennlighet og faglige soliditet" og i pressemeldingen fra NFF berømmes forfatterne for å ha "lagt ned et betydelig arbeid i å gi ordboken et omfattende ordtilfang og et moderne preg".

Det er 70 år siden det sist ble utgitt en stor tysk-norsk ordbok, og med sine 1383 sider og ca 120 000 oppslagsord, bærer "Stor norsk-tysk ordbok" tittelen med rette!

Tom Hustad (1921–2005) var bl.a. lektor i norsk i sju år ved Universitetet i Kiel, der han begynte på arbeidet med Stor norsk–tysk ordbok (1979). Som ordbokredaktør medvirket han ved flere ordbokutgivelser. For sin helt omredigerte 3. utgave av Stor norsk–tysk ordbok mottok han i 1999 NFFs ordbokpris. Håvard Reiten og Tor Jan Ropeid er amanuenser i henholdsvis tysk språk og tysk litteratur ved Germanistisk institutt, Universitetet i Bergen, der de underviser på alle nivåer av tyskstudiet. Begge har vært medutgivere av læreverk for videregående skole og vært ansvarlige for Lingua skoleordbok Tysk–norsk/Norsk–tysk. Reiten har dessuten skrevet en tysk grammatikk for høyskolebruk. Ropeid har siden 1998 også hatt det faglige ansvaret for Universitetet i Bergens nettbaserte tyskstudier.


Del denne pressemeldingen på: