Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Den eldste
Fantasysensasjon fra 15 år gammel amerikaner
Av Kari Hagen, 27. November 2006, kl. 22.04

Christopher Paolinis bok Eragon handler om en helt vanlig gutt som finner en blank, blå stein i skogen. Men steinen viser seg å være et drageegg, og Eragon befinner seg plutselig midt i en verden styrt av skjebnekrefter, trolldom og makt.

Den amerikanske forfatteren Paolini skrev boka som 15-åring, den ble et par år senere kjøpt opp av forlaget Knopf og havnet umiddelbart på New York Times' bestselgerliste. På kort tid solgte forlaget 1,5 millioner eksemplar av boka, og rettighetene ble solgt til nærmere 40 land. Den kritikerhyllede eventyr-romanen er nå filmatisert. Filmen, med kjente skuespillere som Jeremy Irons og John Malkovich, har kinopremiere 15. desember.

Eragon er første bok i trilogien Arven. Bok nummer to, Den eldste, er nylig kommet i norsk utgave.

– Da redaksjonen først fikk tak i boka, skjønte vi at den var helt spesiell. Det er siden blitt bekreftet av leserne; ungdom lar seg oppsluke av den. Det totale opplaget på den norske utgaven av Eragon er hittil 17.500, som er et meget høyt tall for en ungdomsbok, forteller John Erik Riley, redaksjonssjef i Damm.Del denne pressemeldingen på: