Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
En kriminelt god jul
Nils Nordberg, krimstemmen fra NRK, har samlet en julepakke med krimoverraskelser!
Av Kari Hagen, 7. November 2006, kl. 9.20

Jan Mehlum bidrar med en splitter ny, spesialskrevet historie om Svend Foyn og julen som nærmer seg.

Forord er ved Nils Nordberg.
Andre som bidrar er bl.a. Sir Arthur Conan Doyle, P.D. James, Agatha Christie, Gunnar Staalesen, Dorothy L. Sayers og Ellery Queen for å nevne noen.

Her er julekrimmen som varer nesten helt til påske: Med kjennerblikk har Nils Nordberg funnet frem 15 historier som forener lysets høytid med de mørkeste gjerninger -- en for innspurten, en for julaften og en for hver av de tretten juledagene.

Vi tas med til et vinterfrossent Baker Street, hvor Sherlock Holmes blir konfrontert med en julegås som legger et egg verdt en formue, til et førjulsstresset Bergen hvor Varg Veum må kombinere rollene som detektiv og julenisse, til engelske herskapshus hvor Lord Peter Wimsey og Hercule Poirot til alt hell er blant gjestene, og til en indisk storby hvor en fattig jomfru nok en gang føder et lite barn.

OM REDAKTØREN
Nils Nordberg (f. 1942) er instruktør og dramaturg i NRK Radioteateret, hvor han har satt opp rundt 300 hørespillsendinger, for det meste innen krim- og grøssersjangeren. Han har redigert flere bøker og skrevet en mengde anmeldelser, artikler, forord og etterord. Fra 1977 til 2001 var han president i Rivertonklubben.


Del denne pressemeldingen på: