Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fjorårets Brageprisvinner med ny roman
Marita Fossum med Kjære Gjetergutt
Av Kari Hagen, 27. November 2006, kl. 21.57

«Tror du Gud kan straffe oss om vi tar livet av far?» spør Mille. «Nei, Gud straffer ikke barn,» sier Felix og tar et drag av røyken, «iallfall ikke dem som er veldig lei seg.»

Handlingen strekker seg over noen dager rundt en midtsommer tidlig på 1970-tallet. Mille er åtte år, og vil helst være gutt. En morgen er hun vitne til at faren dreper hunden hennes. Sammen med broren Felix planlegger hun hevn. Marita Fossum har skrevet en roman som går inn i et barns univers og viser dets streben etter å gjøre det rette.

Marita Fossum (f.1965) debuterte i 2002 med romanen VERDEN UTENFOR, og har til sammen skrevet fire romaner. Hun ble tildelt Tanums Kvinnestipend i 2005, og for sin tredje roman, FORESTILL DEG, mottok hun Brageprisen.


Del denne pressemeldingen på: