Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ny bok fra Aschehoug forlag
Mytekalender Vinter inneholder eventyrlige, underholdende og eviggyldige fortellinger fra mytenes verden.
Av Kari Hagen, 4. November 2006, kl. 11.03

Mytekalender Vinter
Boken er disponert etter kalenderen: For hver dag i desember, januar og februar byr forfatteren Terje Nordby, på en ny myte, som på en inkluderende måte kobler vårt daglige liv til kulturhistoriens univers.

Mytene har røtter i gresk, romersk, egyptisk, indisk og norrøn mytologi, verdensreligionene, russiske folkeeventyr, indiansk folklore, litterære skikkelser og historiske personer.
De blir levende presentert av Terje Nordby, som står bak radiosuksessen Mytekalender.

Forfatterens ustanselige nysgjerrighet og overveldende kunnskap, sans for humor, gode formuleringer og spenstige assosiasjoner gir dagen gjennom hele vinteren et løft!

Mytekalender Vinter er første bok ut i verket Mytekalender. De øvrige bøkene for vår, sommer og høst vil utkomme etter hvert.

Terje Nordby er en enestående kulturfomidler.
Han var Tramteaterets forfatter, og har hatt suksess som selvstendig dramatiker, også internasjonalt, med stykker som Isblomst (Ibsenprisen) og Come Back, Liza.
Hans innsats i satirisk underholdning (Nikkerne, Hallo i Uken) har etter hvert veket for en altoppslukende interesse for myter, som har resultert i en rekke radioserier og boken Forvandlinger – et møte med greske myter (1999). For tiden er han kjent blant radiolyttende morgenfugler for programserien Mytekalender på P2


Del denne pressemeldingen på: