Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Historisk intervju
Nå ligger endelig intervjuet med Solstad og Fløgstad ute på Bokklubben web-tv.
Av Kari Hagen, 2. November 2006, kl. 23.04

Det var det Bok i sentrum-arrangementet vi i ettertid tenker vil bli stående, og det var en happening som kommer til å bli referert til i framtiden når de to skal omtales.

Armand VPublikum i salen følte at de var med på noe av historisk verdi, bokklubben filmet seansen og det er fritt fram å lenke den opp.
Solstad og Fløgstad er svært så aktuelle om dagen i forbindelse med Brage-nominasjonene.

Bok i sentrums 10-års jubileum
Det 10. Bok i sentrum ble en stor suksess, med 150 godt besøkte arrangementer og møter med mer enn 100 av bokhøstens mest aktuelle forfattere.
Da dørene stengte søndag ettermiddag hadde mer enn 45 000 vært innom teltet i Spikersuppa hvor Tanum og Bokklubben står bak arrangementet.

Høydepunktet: Dag Solstad møter Kjartan Fløgstad!
Grand ManilaSalen var fylt til trengsel og forventningene skyhøye da Dag Solstad og Kjartan Fløgstad entret hovedscenen lørdag kveld. Under ledelse av ordstyrer Cathrine Sandnes skulle de diskutere hverandre og hverandres forfatterskap. De har de aldri tidligere gjort.

35 år som forfatterkollegaer
Dag Solstad og Kjartan Fløgstad møttes for første gang i 1971, under et møte Forfatterforeningen arrangerte på Voksenåsen. I de 35 årene som har gått siden har de møttes en rekke ganger, både på og utenfor scenen, men arrangementet under Bok i sentrum er første gang de har møttes for å diskutere hverandre.
Det ble et uforglemmelig møte preget av konfrontasjon, anerkjennelse og mye latter. Se det på Bokklubben web-tv

Bragenominerte forfattere
Kjartan Fløgstad og Dag Solstad er begge nominert til årets Bragepris for beste skjønnlitterære bok. Kjartan Fløgstad for romanen Grand Manila og Dag Solstad med romanen Armand V. Fotnoter til en uutgravd roman. Brageprisen blir delt ut torsdag 16. november.


Del denne pressemeldingen på: