Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Profet i eget land
Gyldendal lanserer i dag Historien om Carl I. Hagen
Av Kari Hagen, 17. November 2006, kl. 10.27

Profet i eget land - Historien om Carl I. Hagen

Proftet i eget landHistorien om Carl I. Hagen er historien om mannen som snudde opp ned på norsk politikk i løpet av 25 år.

I 1978 blir Carl I. Hagen valgt til formann i Fremskrittspartiet. Det er da gått fem år siden Anders Langes parti ble stiftet og unge Hagen havnet på Stortinget for det nye partiet.

Idet Carl I. Hagen inntar formannsstolen, markerer det begynnelsen på en av de mest oppsiktsvekkende politiske karrierer i norsk historie: I løpet av de neste 25 årene endrer Hagen og Fremskrittspartiet hele Norges politiske partilandskap; han utvikler seg fra å være en medieklovn til å bli landets beste mediepolitiker; han bygger opp en profesjonell partiorganisasjon som får stadig økt oppslutning og makt både i Stortinget og i lokalpolitikken; han fører som den første politiker innvandring og rasisme inn som brennbare temaer i valgkampen .

Bak Hagens suksess skjuler det seg en rekke konflikter, personintriger og røft maktspill.

I denne uautoriserte biografien får leserne innsyn i hva som skjedde bak lukkede dører under Bolkesjø-oppgjøret og ved andre dramatiske anledninger i Fremskrittspartiets historie.
Boken gir et interessant nærbilde av den fargerike personligheten Carl I. Hagen, hans forhold til Eli og til familien.

Hans livshistorie er uomtvistelig en del av norsk historie gjennom 80- og 90-tallet og frem til idag.Del denne pressemeldingen på: