Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
1964
Boka tek pulsen på året.
Av Kari Hagen, 10. Desember 2006, kl. 23.05

Som vanlig bevegar Hovland seg mellom ulike populærkulturelle fenomen som musikk og film i ein forrykande oppvekstroman som overgår det meste.

Hovudpersonen i romanen er blitt like gammal som Bert Bobsey, den eldste Bobsey-tvillingen. Rundt han og familien skjer det dramatiske og kvardagslege ting, mystiske sekter gjer seg gjeldande, verda blir som ny, og draumar blandar seg med røyndommen. Sommaren 1964 blir den lengste i manns minne, brått skjer eit uforklarleg dødsfall, og mangt tyder på at året 1964 aldri skal ta slutt.

"Ragnar Hovland er kanskje en av Norges aller mest internasjonale forfattere ... Til tider er dette en le-så-man-grinerbok." Bjørn Gabrielsen, DN

"Haustens mest sjarmerande roman" Marta Norheim, NRK

"Konsentrert, hardkokt og underfundig perle av en roman om å være 12 i det herrens år 1964" Terje Eidsvåg, Adresseavisen

"Sjarm, vidd og alvor i roman om oppvekst ... lettlest og underholdende .. Den velsmurte og tilgjengelige formen frarøver ikke fortellingen tyngde. Bak skøyen og viddet er alvoret tydelig" Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Det er underholdende lesning, uhyre velskrevet, med språkperler og sjarm"
Morten Abrahamsen, VG

"Hovland har et glitrende grep om dette spennet mellom det universelle og det hverdagslige ... Romanen lyser av deilig skarpt smidde setninger og dialoger. "1964" er en ny god grunn til å befeste Hovland som en av de mest interessante forfatterne i Norge." Marie Aubert, Bergens Tidende


Del denne pressemeldingen på: