Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Aukrust verden på lydbok
Toralv Maurstad leser fra klassikerne
Av Kari Hagen, 6. Desember 2006, kl. 18.54

Kjell Aukrusts Ludvigs jul, Je og ’n Solan, og Gurin med reverompa som lydbøker

Med sin karakteristiske stemme har Toralv Maurstad nok en gang gitt liv til Aukrusts historier om Solan, Ludvig og andre alvdølske skapninger.

I Ludvigs jul fortelles det om vinter, kulde og julestemning, mens Je og n’ Solan skildrer forfatterens første møte med den ene av sine to alter egoer – Solan Gundersen, fuglen med stubbevinger, strikkeslips og lav moral. Gurin med reverompa handler først og fremst om fjøsnissen Gurin og revehalen som vokste ut av bukselinninga hans fordi han rappa tel seg vel mye julebakst. Men boken rommer også Ludvigs refleksjoner over det å være redd for busemenn, saltvann og kondensstriper, og den belevne Solans beretninger om og til Det norske kångehus.

Innleser: Toralv Maurstad
Musikk: Henrik Skram


Del denne pressemeldingen på: