Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hoem-roman solgt til Russland
Edvard Hoems suksessroman MORS OG FARS HISTORIE er nå solgt for utgivelse i Russland
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Desember 2006, kl. 19.38

Pressemelding fra Oktober

Det er forlaget MIC som skal utgi boken.

Edvard Hoem har hatt stor suksess med MORS OG FARS HISTORIE som handler om hvordan foreldrene hans traff hverandre i 1945 og hva det var som førte til at akkurat de slo seg sammen. Romanen er nå trykket i et opplag på 40.000 bøker, noe som er svært mye for en roman skrevet på nynorsk. Boken lå på bestselgerlisten for innbundne bøker i hele fjor høst, og denne uken er boken inne på bestselgerlisten igjen.

Hoem ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris og til Kritikerprisen for denne romanen, og han ble tildelt Melsomprisen, den største prisen for nynorsk litteratur.

Boken er tidligere solgt til Tsjekkia, Sverige og Tyskland.

Edvard Hoem (f. 1949) debuterte i 1969, og har siden vært svært produktiv som romanforfatter, dramatiker, salmedikter og Shakespeare-gjendikter. For både KJÆRLEIKENS FERJEREISER (1974), PRØVETID (1984), AVE EVA (1987) og MORS OG FARS HISTORIE (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, og han har bl.a. mottatt Kritikerprisen, Aschehougprisen og Doblougprisen.


Del denne pressemeldingen på: