Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kolloens Hamsun-biografi ut i verden
Pressemelding fra Gyldendal
Av Bent Johan Mosfjell, 21. Desember 2006, kl. 8.43

Etter den norske suksessen med sin Hamsun-biografi har Ingar Sletten Kolloen og Gyldendal lagt ned mye arbeid i en egen, forkortet, internasjonal utgave: SVERMER OG EROBRER. Knut Hamsun og hans tid. Dette arbeidet betaler seg nå gjennom en rekke kontrakter med utlandet, nettopp forlenget med salg til Tyskland:

Her er den foreløpige listen over forlag som har kjøpt boka:

Gyldendal -- Danmark
Yale University Press UK/USA
OGI -- Russland
Apgads Atena - Latvia
Eesti Ramat -- Estland
Landtverlag -- Tyskland

Boka blir lansert Danmark i samarbeid med Dansk Filminstitutt og Den norske ambassade den 27.2.2007. Her, som for de andre utgavene, har Kolloen gjort spesialtilpasninger for et dansk publikum. På engelsk kommer den antakelig i 2008. Yale har avdelinger både i England og USA, så boka blir lansert på to kontinenter på en gang.

Den russiske utgaven kommer høsten 2007. Det er stadig stor interesse for Hamsun i Russland, Tore Hamsuns Efter år og dag er nettopp utgitt, likedan en samling med Sværmere, noveller og dikt. I æventyrland og Fra det moderne Amerikas aandsliv er også under utgivelse.

Allerede før Hamsun-biografien kommer ut i disse landene har den fått rosende omtale av Per Olov Enquist i Sverige, og The NewYorker skrev en fem siders artikkel om Hamsun med utgangspunkt i biografien.


Del denne pressemeldingen på: