Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Nå også på samisk!
Leser søker bok er stolte av å presentere vår første bok med enkel tekst på samisk!
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Desember 2006, kl. 15.41

Pressemelding fra Leser søker bok:

Først på 80-tallet ble det vanlig med samisk som opplæringsmål. Derfor er det stort behov for litteratur med enkel tekst på samisk. Vi i Leser søker bok er stolte av å være med på å styrke det samiske litteraturtilbudet:

Máilmmi láikkimus olmmos – Verdens lateste menneske
Hánno er verdens lateste mann.
Han er så lat at han ikke bruker penger, for han orker ikke alt maset de fører med seg. Derfor drar han aldri på butikken heller. Han har ikke behov for å kjøpe noe. Dagene går til å ligge og slappe av – eller stelle kua.
Men er Hánno virkelig lat?
Eller kan boka leses som en kommentar til dagens travle samfunn med stadig større krav? Forfatteren Elle Márjá Vars forteller her – på samisk vis – mer enn det som sies i teksten. Sammen med de fargerike illustrasjonene til Harald Aadnevik er dette blitt en morsom og underfundig historie for folk i alle aldre.

82-7601-113-6
Nordsamisk
66s.
Ib., kol.ill.
Idut 2006

Boken er støttet av Leser søker bok og Sametinget.

Elle Márjá Vars debuterte som forfatter i 1986. I 2005 fikk hun Samerådets litteraturpris for ungdomsboken Cábbámus iditguovssu.


Del denne pressemeldingen på: