Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ørstavik-roman til Sverige og Danmark
Mottatt fra Oktober
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Desember 2006, kl. 12.51

Den kritikerroste og prisbelønte forfatteren Hanne Ørstaviks bok KALLET – ROMANEN er solgt for utgivelse i Sverige og Danmark. I Sverige er det forlaget Kabusa som skal utgi romanen, i Danmark er det forlaget Athene.

Ørstavik fikk svært gode anmeldelser for denne romanen da den utkom tidligere i høst.

”Ørstaviks forfatterskap er et av de viktigste i nordisk samtidslitteratur”
HENNING GÄRTNER, MORGENBLADET

”Hanne Ørstavik har fått det til, og kallet – romanen er ein roman som med nesten nifs intensitet sirklar inn spørsmål kring kunst, liv og identitet”
MARTHA NORHEIM, NRK KULTURNYTT

”et nytt høydepunkt i forfatterskapet … Som helhet har Hanne Ørstavik neppe tidligere skrevet en roman som er så rik, så mangefasettert, så tett og samtidig så åpen som denne” GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD

”KALLET – ROMANEN … kan bli ståande som ein nøkkelroman for Ørstaviks forfatterskap” MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID

KALLET – ROMANEN handler om en forfatter som nylig har brutt opp fra ekteskapet og flyttet med datteren til en liten leilighet. Hun vil skrive en roman om farmoren som reiste som misjonær til Kina på 1920-tallet, men det kommer ingen fortelling. Boken er trykket i et opplag på 7000 eksemplarer.

Hanne Ørstavik er født i 1969 i Finnmark. Hun debuterte med romanen HAKK i 1994, og har utgitt til sammen åtte romaner. Hanne Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen og Oktoberprisen. I 2002 fikk hun Doblougprisen for hele forfatterskapet, og bøkene hennes er oversatt til 14 språk.


Del denne pressemeldingen på: