Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Per Petterson-roman til fem nye land
Mottatt fra Oktober
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Desember 2006, kl. 15.10

Per Pettersons prisbelønte og kritikerroste roman UT OG STJÆLE HESTER er nå solgt til fem nye land: Korea, India, Tyrkia, Hellas og Albania. UT OG STJÆLE HESTER er nå solgt til 19 land, mens Pettersons bøker til sammen utkommer på 21 språk.

Per Petterson har opplevd stor suksess med UT OG STJÆLE HESTER. Romanen lå på bestselgerlistene i mer enn 70 uker her hjemme, og Petterson mottok Kritikerprisen og Bokhandlerprisen. Boken har også gjort seg sterkt bemerket i utlandet. I vår ble Petterson tildelt the Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia som første nordmann noensinne. I høst ble han nominert til prestisjefylte Le Prix Médicis i Frankrike, og for noen uker siden var han i Paris for å motta to franske priser: Le Prix Littéraire Européen Madeleine Zepter og Le Prix Mille Pages. I Tyskland er romanen trykket i 11. opplag. Den har solgt i over 30.000 eksemplarer og har vært inne på Der Spiegels bestselgerliste.

UT OG STJÆLE HESTER utgis i USA til våren, på forlaget Graywolf Press.

Per Petterson (f.1952) debuterte med novellesamlingen ASKE I MUNNEN, SAND I SKOA i 1987. Han har siden utgitt fem romaner og essaysamlingen MÅNEN OVER PORTEN (2005). For TIL SIBIR ble Petterson nominert til Nordisk Råds litteraturpris og The International IMPAC Dublin Literary Award, og for I KJØLVANNET mottok han Brageprisen. For UT OG STJÆLE HESTER ble han nominert til Le Prix Médicis i Frankrike, og han mottok Le Prix Littéraire Européen Madeleine Zepter og Le Prix Mille Pages. I Norge mottok han Bokhandlerprisen og Kritikerprisen, og i Storbritannia ble han tildelt Independent Foreign Fiction Prize som første norske forfatter noensinne. Pettersons bøker er oversatt til flere språk, blant annet tysk, fransk, russisk og engelsk.


Del denne pressemeldingen på: