Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lidenskapelig julegodt fra Gyldendal
Fra stor hærfører til kjærlighet og skarp satire.
Av Kari Hagen, 5. Desember 2006, kl. 20.09

6. desember:
Torgeir Schjerven
Den stødige tilstundelsen av jubel i virkelig trist musikk

Et raust og mangslungent dikterisk rom, fra skarpe punktobservasjoner til store, slyngende poetiske bilder, fra kjærlighets-erklæringer til skarp satire.

Det er et raust og mangslungent dikterisk rom som etableres i T. Schjervens nye diktsamling. Her er plass til det meste, fra skarpe punktobservasjoner til store, slyngende poetiske bilder,fra kjærlighetserklæringer til skarp satire, og det politiske bruksdiktet er hos Schjerven like kontemplativt som hans stille meditasjoner. Schjervens poesi er barokk og moderne på en gang, det er dikt som øser av en lang og rik poetisk tradisjon, og som samtidig er helt sine egne, formet i et språk hvor skjønnheten i sjelden grad er en drivende kraft.

11. desember:
Adrian Goldsworthy
Cæsar

Fantastisk biografi om Romerrikets største hærfører og en av verdenshistoriens mest fascinerende skikkelser.

Fortellingen om Gaius Julius Caesars liv (100–44 f.Kr.) er fylt med drama og maktkamp. Hans talent som militær leder var blendende. Gjennom en serie spektakulære seire erobret han Gallia, Germania og Brittania. Som politiker var han nådeløs, ambisiøs og en mester i intrigespillet i det romerske senatet.
Han forførte uttallige gifte adelskvinner, men mest kjent er hans stormfulle kjærlighetsforhold til den legendariske Kleopatra. På høyden av sin makt var Caesar en av verdens rikeste menn og kontrollerte hele romerrepublikken alene – i praksis som keiser over mesteparten av den kjente verden.
Han døde som han levde og ble selv et offer for den blodige kampen om herredømmet i verdenshistoriens mektigste rike.
Caesar er en monumental biografi om antikkens store leder for alle historieinteresserte lesere


Del denne pressemeldingen på: