Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ragde-romaner til Estland og Ungarn
Suksessen forsetter
Av Kari Hagen, 6. Desember 2006, kl. 10.29

Anne B. Ragdes suksessromaner Berlinerpoplene og Eremittkrepsene er solgt for utgivelse til Estland, til forlaget Eesti Raamat. Berlinerpoplene er også solgt til Ungarn, til forlaget Generalpress.

Anne B. Ragde suksess med disse romanene fortsetter. Både Berlinerpoplene og Eremittkrepsene har ligget på toppen av bestselgerlistene siden de utkom. Til sammen er disse to bøkene nå trykket i et opplag på over 500.000 eksemplarer. Berlinerpoplene er også satt opp som teaterstykke på Trøndelag Teater og skal filmatiseres for TV.

Berlinerpoplene er nå solgt for utgivelse til elleve land: Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Færøyene, Island, Italia, Latvia, Estland, Ungarn og England.

Eremittkrepsene er solgt til åtte land: Danmark, Estland, Sverige, Finland, Island, Tyskland, Færøyene og Italia.

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger, bl. a. … Før jeg kommer tilbake(1994), Bunnforhold (1997), Arsenikktårnet (2001) og Fosterstilling (2003). Hun har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, og for biografien Sigrid Undset (2001) ble hun tildelt Brageprisen. I 2004 kom den kritikerroste romanen Berlinerpoplene som hun fikk Riksmålsprisen for, og i 2005 kom Eremittkrepsene som ble tildelt Bokhandlerprisen.


Del denne pressemeldingen på: