Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Spania - Før, under og etter huskjøp på Solkysten
Pressemelding fra Forlaget Norske Bøker
Av Bent Johan Mosfjell, 14. Desember 2006, kl. 1.04

100.000 nordmenn har kjøpt en eiendom i Spania fra 1965 og frem til i dag, hevder den norske Spania-kjenneren Per Svensson, som kommer ut med en bok om det han har sett og lært ved å bo og ta aktivt del i spansk samfunnsliv i over 40 år. Som landssekretær i foreningen “Ciudadanos Europeos” (Europeiske borgere) har han blitt en uoffisiell ombudsmann for europeere som har bosatt seg i Syden.

“Eiendomsbransjen i Spania er i krise”, hevder forfatteren, som forteller at salget av eiendom til nord-europeere har gått sterkt tilbake over det siste år, både på grunn av en enorm prisstigning (150% på 7 år) og en hensynsløs boligutbygning (byggingen av 780.000 boliger ble startet i 2005, like mye som i England, Tyskland og Frankrike til sammen). “Hyggelige landsbyer og uberørte områder langs Middelhavskysten og på øyene må vike plassen for enorme byggeprosjekter. Ulovligheter og lokal korrupsjon florerer.”

“Lyspunktet er at det er vokst frem en protestbevegelse, både blant spanjoler og utlendinger, som alt har klart å stanse noen av de verste utbyggingsprosjektene”, forteller Svensson, som er aktivt med i denne protest.


Del denne pressemeldingen på: