Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Dansk påskekrim fra Hr. Ferdinand
To krimbøker utgis.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Januar 2007, kl. 11.32

Pressemelding fra Hr. Ferdinand:

Påskens beste grøss kommer fra Danmark! Forlaget Hr. Ferdinand gir ut to krimbøker som begge har vært litterære knalluksesser i Danmark. Leif Davidsen har gledet norske lesere med flere gode spenningsbøker. Nå kommer Den ukjente hustru som har etablert seg som fjorårets definitive danske bestselger! Sara Blædel har med Kall meg prinsesse blitt kåret til Danmarks nye krimdronning.

Danmarks nr. 1 bestselger 2006!

Leif Davidsen er kjent i Danmark som tidligere Moskvakorrespondent. I utlandet kjenner de fleste ham som krimforfatter. Den ukjente hustru er en klassisk Davidsen-thriller som toppet bestselgerlistene da den kom ut i Danmark. Den danske forretningsmannen Marcus har blitt med sin russiske kone Natalie på en elvereise gjennom hennes gamle hjemland. Underveis forsvinner hun sporløst, og i letingen føres ektemannen til nyrike miljøet i Nice, til Putins postkommunistiske Russland og til det moderne Japan. Men sporene peker videre: mot terrorbevegelser, fangeleire – og en sagnomsust forsvunnet skatt. På sin reise søker Marcus ikke bare etter Natalie, men også sannheten om det han trodde var et lykkelig ekteskap. Kjenner Marcus overhodet sin kone? Natalies forsvinning tar oss med til Putins Russland - med en avstikker til borgerkrigen i Tsjetsjenia. Med et intrikat nettverk av myndigheter, mafia og maktmenn holdes leseren i spenning til siste side.

Simpelthen fremragende...gamle fans vil ikke bli skuffet. Danmarks thrillerkonge (har) atter skrevet en både enerverende, engasjerende og gjennomført smart krim, så les den før kona di!
- Politiken

Spenning og samfunnsbeskrivelser går opp i en høyere enhet i Leif Davidsens roman... - Kristeligt Dagblad

Krim om nettdating fra Danmarks nye krimdronning!

Med Kall meg prinsesse, har etablert Sara Blædel som Danmarks nye krimdronning av både lesere og kritikere.

Drapsavdelingen i Københavns Politigård mottar en anmeldelse av en ung kvinne som har blitt voldtatt. Kriminalassistent Louise Rick settes på saken, og snart viser det seg at oppklaringsarbeidet komplisert. Kvinnen har blitt voldtatt av en mann hun har møtt på en datingside på internett, og identiteten han har oppgitt er falsk. En gjennomgang av flere uoppklarte voldtektssaker avslører et tilsvarende mønster. Da en ung kvinne kort etter finnes kvalt i forbindelse med ennå en voldtekt, settes alle ressurser i avdelingen inn på å finne serieforbryteren som opererer i ly av internettets anonymitet. Men alle spor ender blindt, og det går opp for Louise Rick at de må ta utradisjonelle metoder i bruk for å finne mannen - før det skjer en ny forbrytelse. Derfor oppretter hun selv en nettdatingprofil.

Ny dansk krimdronning på vei?
- Information

Blædel har servert (…) en gedigen krim, og noe tyder på at vi igjen har fått en glimrende dansk krimforfatter.
- Politiken


Del denne pressemeldingen på: