Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Internasjonal kjempesuksess som billigbok
Nyhetsbrev fra Samlaget
Av Bent Johan Mosfjell, 30. Januar 2007, kl. 8.55

Anna Gavaldas suksessroman Saman er ein mindre aleine har seld over 2 millionar eksemplar. No kjem snart filmen basert på boka, og Samlaget feirer med å gje ut boka ut i billigbokformat.

Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Handlinga utspelar seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris.

Anna Gavalda (f. 1970) er fødd og oppvaksen i utkanten av Paris, og bur der også i dag. Ho kom inn i den franske litterære landskapen som ein frisk pust då ho debuterte i 1999. Saman er ein mindre aleine har vore på bestseljarlistene i Frankrike i over eitt år, og det har blitt seld over 1.500.000 eksemplar. Romanen er omsett til 36 språk, og det er Tove Bakke som står for denne norske omsettinga.

En sprudlende herlig roman
- Terje Stemland, Aftenposten

Det er en herlig spennvidde i boka, fra sår nærhet til rå humor
- Ole J. Hoel, Adresseavisen


Del denne pressemeldingen på: