Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Linn Ullmann og Dag Solstad nominert
Linn Ullmann og Dag Solstad nominert til Independent Foreign Fiction Prize
Av Bent Johan Mosfjell, 23. Januar 2007, kl. 8.11

Pressemelding fra Oktober:

Linn Ullmann og Dag Solstad er som to eneste norske forfattere nominert til den prestisjefylte litteraturprisen Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia.

Linn Ullmann er nominert for sin kritikerroste roman NÅDE. Boken utkom nettopp i pocketutgave i Storbritannia på det anerkjente forlaget Picador, og prestisjetunge The Guardian skrev denne uken om boken at: ”Ullmanns hypnotiske, lille roman er en robust og likevel finstemt framstilling av den mest prosaiske, gåtefulle hendelsen av alle. Sammenliknet med Philip Roth’s myndige EVERYMAN er humoren tørrere og smerten mer utilslørt, samtidig som romanen er like stillfarent imponerende.”

Dag Solstad er nominert for GENANSE OG VERDIGHET som utkom på det velrenommerte forlaget Harvill Secker i fjor, og Times Literary Supplement skrev bl.a: “Hans dyptloddende og modige studie av ensomheten i samfunnet og fortvilelsen over en trygghet som er til å misunne, gjør at Dag Solstads berømmelse i Norge er fortjent i fullt monn”.

Blant de andre nominerte til denne prisen er blant andre albanske Ismail Kadare, afghanske Atiq Rahimi og den portugisiske nobelprisvinneren José Saramago. I tillegg er én annen skandinav nominert, nemlig den svenske forfatteren Per Olov Enqvist.

Per Petterson ble som første norske forfatter noensinne tildelt Independent Foreign Fiction Prize i fjor.

Tidligere vinnere er blant annet Per Olov Enqvist og den spanske forfatteren Javier Cercas.

Independent Foreign Fiction Prize deles ut til den beste skjønnlitterære bok oversatt til engelsk og publisert i Storbritannia i 2006. Prisen består av £ 10,000 som deles mellom forfatteren og oversetteren av vinnerboka, og deles ut av den velrenommerte britiske avisen Independent i samarbeid med Arts Council England og Champagne Taittinger. Vinneren blir offentliggjort i mai.


Del denne pressemeldingen på: