Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Månesyke og sfærisk musikk
Ny bok av Dava Sobel om planetene
Av Bent Johan Mosfjell, 17. Januar 2007, kl. 11.22

Se Bokavisens intervju med Sobel fra da hun var i Norge ifjor høst.

Pressemelding fra Cappelen:

PlaneteneEndelig er forfatter Dava Sobel tilbake med en ny bok om den fascinerende vitenskapen som har formet vårt samfunn og bestemt vår historie. Dava Sobel er kjent for norske lesere med bøkene Galileos datter og Lengdegrad – med årets bok Planetene har hun gjort kunnskap om solsystemet og dets planeter til en poetisk og medrivende fortelling

Historie, mytologi, kunst og vitenskap smelter sammen i Sobels fremstilling – hun utforsker både de fysiske aspektene ved hver planet så vel som deres emosjonelle plass i menneskenes historie.

Hva er månesyke, og hvordan lyder egentlig sfærenes musikk, spør forfatteren. Hun viser også hvordan planetene er knyttet til mytene, og forklarer for eksempel hvordan ”Merkur, den vingede budbringer”, fikk sitt navn. Boken forteller de ulike oppdagelsene, som når og hvordan Galileo oppdaget Saturns ringer. Vi følger Kepler og Copernicus i deres utvikling av astronomien, noe som ga kunnskap om jordens kontinenter og fikk betydning for skipsfarten.

"Men det er nettopp kombinasjonen av seriøsitet, store kunnskaper, klar fremstilling av naturvitenskap, og sansen for mellommenneskelige drama - og melodrama - som gjør Dava Sobel enestående som forfatter."
Arnhild Skre, Aftenposten, om Galileos datter (2001)


Del denne pressemeldingen på: