Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
P. D. James: Menneskenes barn
Fremtidsroman som lydbok.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Januar 2007, kl. 20.23

Pressemelding fra Lydbokforlaget:

Menneskenes barnNy lydbok:
P. D. James: Menneskenes barn
Lest av Ivar Nørve

P. D. James er en spenningens mester. I boken Menneskenes barn presenterer hun en framtidsvisjon av året 2027 i en verden hvor menneskene har mistet forplantningsevnen og tilhører en utdøende art.

Lydboken som nå lanseres, leses av skuespiller Ivar Nørve, kjent fra både teater, film og TV-produksjoner.

Filmen basert på boken går på kino nå og har fått strålende kritikker.

England styres av den nådeløse, men svært karismatiske, diktatoren Xan Lyppiatt. Menneskene verden over har mistet forplantningsevnen, og ikke et eneste barn er blitt født siden 1995 - "Omega-året". Menneskene er skrekkslagne ved tanken på å tilhøre en utdøende art.

Romanens hovedperson Theodore og hans kjæreste Julian venter sensasjonelt nok barn. Dette barnet, verdens eneste fremtidshåp, må beskyttes!

Den vordende far er den engelske diktatorens fetter og tidligere rådgiver. Dette vervet har han sagt fra seg, men på grunn av sitt nære kjennskap til diktatoren blir han trukket inn i en liten gruppe kristne opposisjonelle. Theodore vikles inn i dramatiske hendelser - barnets fødsel nærmer seg og forfølgerne er på sporet ...

Lydboken leses av skuespiller Ivar Nørve (f. 1941). Nørve er kjent fra både teater, film og fjernsyn.

Han er utdannet ved Londons Royal Academy of Dramatic Art og i Chicago. Han har siden arbeidet ved Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Den Nationale Scene og Riksteatret, og medvirket i en rekke film-og TV-produksjoner. Han benyttes flittig som filmdubber og har gitt stemme til både Ole Brumm og Mummipappa. Nørve har tidligere lest lydboken Samtale med engelen av Nick Hornby.


Del denne pressemeldingen på: