Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Pilates i hverdagen
Man trenger ikke oppsøke et treningsstudio for å trene pilates.
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Januar 2007, kl. 11.12

Pressemelding fra Noras Ark:

Pilatesteknikkene kan anvendes hvor som helst og når som helst, og er enkle å tilpasse i hverdagslige gjøremål. Pilates – helt enkelt av Marit Amundsen, som er den første norskskrevne boka om pilates, viser hvordan man kan finne tid til å trene.

De grunnleggende teknikkene i pilates – sentrering og pust – kan du gjøre for eksempel mens du venter på bussen, sitter foran pc-en på kontoret, på flyreiser, når du bærer handleposer osv. Du trener viktige muskelgrupper og får økt styrke, smidighet og bedre holdning – helt gratis.

Styrke kjernemusklene
Pilates styrker kroppens kjernemuskler – rygg, mage, bekken og rumpemuskulatur, og alle bevegelser utgår fra disse musklene. Josef Pilates, mannen som utviklet teknikken, kalte programmet opprinnelig ”kontrollogi”, og pilates er en treningsform der du må være fokusert og arbeide presist og konsentrert i hver eneste bevegelse.

Fastere kropp
Trener du pilates regelmessig, vil du få en fastere kropp og utvikle lange, slanke muskler. Musklene blir sterke og smidige og støtter opp om skjelettet, spesielt ryggen. Mange opplever at de omskulpturerer kroppen til å bli veltrent, slank og sterk, uten nødvendigvis å gå ned i vekt. Muskler veier mye, men likevel er sjansen stor for at du går ned en buksestørrelse. Forbrenningen øker, og du får bedre lungekapasitet og god pusteteknikk.

Progammer av ulik varighet
Pilates – helt enkelt gir forslag til programmer av 15 minutter, 30 minutter og en times varighet. Det gir deg mulighet til å få optimal trening på den tiden du har til rådighet. Synes du for eksempel kroppen er treg å få i gang om morgenen, får du forslag til øvelser som myker opp ryggen og øker smidigheten. Det tar bare noen minutter, og du får en mykere start på dagen. Trenger du å roe ned før leggetid, kan du utføre øvelser som får deg i hvilemodus.

Marit Amundsen begynte å trene pilates da hun studerte ved Laban Centre i London, der hun tok en Bachelorgrad i moderne dans og koreografi. Pilates blir ofte brukt som styrketrening for dansere, og interessen for treningsmetoden vokste da hun senere studerte ved Skolen for Moderne Dans i København og Musikhøyskolen i Malmø. Nå underviser hun i pilates i Oslo.

Marit Amundsen
Pilates - helt enkelt
Foto: Morten Brun
Innb., 96 sider, kr 230,-


Del denne pressemeldingen på: