Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ragdes "Berlinerpoplene" til Russland
Pressemelding fra Oktober:
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Januar 2007, kl. 11.21

Anne B. Ragdes bestselgende og kritikerroste roman BERLINERPOPLENE er nå solgt for utgivelse i Russland. Det er forlaget Live Books som skal utgi romanen. BERLINERPOPLENE er nå solgt for utgivelse i 12 land: Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Færøyene, Island, Italia, Latvia, Estland, Ungarn, Russland og England.

BERLINERPOPLENE og oppfølgeren EREMITTKREPSENE har ligget på toppen av bestselgerlistene siden de utkom. Til sammen er disse to bøkene nå trykket i et opplag på over 500.000 eksemplarer. BERLINERPOPLENE er også satt opp som teaterstykke på Trøndelag Teater og filmatiseres nå for TV.

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen EN TIGER FOR EN ENGEL, og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger, bl. a. … FØR JEG KOMMER TILBAKE (1994), BUNNFORHOLD (1997), ARSENIKKTÅRNET (2001) og FOSTERSTILLING (2003). Hun har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, og for biografien SIGRID UNDSET (2001) ble hun tildelt Brageprisen. I 2004 kom den kritikerroste romanen BERLINERPOPLENE som hun fikk Riksmålsprisen for, og i 2005 kom EREMITTKREPSENE som ble tildelt Bokhandlerprisen.


Del denne pressemeldingen på: