Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Roy Jacobsen anmeldt i Danmark
Roy Jacobsens roman Hoggerne får strålende mottagelse i Danmark
Av Bent Johan Mosfjell, 29. Januar 2007, kl. 14.39

Pressemelding fra Cappelen:

Søren Vinterberg i Politiken:

"...det sproglige mesterskab er det samme" "Fåmæltheden er netop den paradoksale nøgle til Jacobsens sproglige brillans: Timmo vedbliver at være en lokkende gåde, fordi han heller ikke selv kan forklare sin handlemåde eller gør forsøg på det" "Den dybeste fornedrelse tvang ham til at rette sig op i fuld menneskelig værdighed - og blev hans livs stjernestund. Romanen er en studie i selvdisciplin, selvrespekt og samarbejde som det sidste bolværk mod tilintetgørelsen - Vinterkrig eller ej. Det samme grundmenneskelige drama kunne udspille sig under en afrikansk stammekrigs- og hungerkatastrofe den dag i dag."

Ide Hejlskov i Kristeligt Dagblad

"Norske Roy Jacobsens "Huggerne" er et gribende og eksistentielt foruroligende mesterværk om menneskeværd under Vinterkrigen 1939 i Finland "

"Roy Jacobsen skriver underspillet nøgternt og til tider strømmende og smerteligt poetisk - alt sammen fra Timmos skæve vinkel - så verden ikke kun bliver til på ny, men også sådan, at store eksistentielle spørgsmål om forræderi, menneskeværd og heltemod tager fysisk form og forrykker ens livsopfattelse. Det er stort"Del denne pressemeldingen på: