Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Solstads "Genanse og verdighet" solgt til Spania
Pressemelding fra Oktober:
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Januar 2007, kl. 19.33

Dag Solstads kritikerroste roman GENANSE OG VERDIGHET er solgt for utgivelse i Spania. Det er det velrenommerte forlaget Lengua de Trapo som skal utgi romanen om den middelaldrende lektoren Elias Rukla ved Fagerborg videregående skole. Dette er første gang en av Solstads romaner skal ut på spansk.

Nylig ble også Dag Solstad nominert til den prestisjefylte litteraturprisen Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia for GENANSE OG VERDIGHET, og da romanen utkom på det velrenommerte forlaget Harvill Secker i fjor skrev Times Literary Supplement bl.a: “Hans dyptloddende og modige studie av ensomheten i samfunnet og fortvilelsen over en trygghet som er til å misunne, gjør at Dag Solstads berømmelse i Norge er fortjent i fullt monn”.

Romanen er også utkommet i USA, på forlaget Graywoolf Press, og det anerkjente bransjebladet Publishers Weekly skrev om boken: “en bemerkelsesverdig nyansert roman … Med enestående beherskelse og finstemt toneføring, formidler Solstad en hel tids sorg og tap.”

Dag Solstad (f.1941) har utgitt en lang rekke romaner, noveller, skuespill og artikkelsamlinger, i tillegg til fem bøker om VM i fotball i samarbeid med Jon Michelet. Dag Solstad har fått Kritikerprisen tre ganger, og i 1989 mottok han Nordisk Råds litteraturpris for ROMAN 1987. Han har også mottatt bl.a. Doblougprisen, Språklig samlings litteraturpris, Aschehougprisen, Gyldendalprisen, Brageprisen og Brages hederspris, og i 2003 var han festspilldikter i Bergen. Dag Solstads bøker utkommer på flere språk, blant annet engelsk, tysk og italiensk.


Del denne pressemeldingen på: