Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bibliotekforum nr 2
Bibliotekforum nr 2 kommer nå ut
Av Bent Johan Mosfjell, 24. Februar 2007, kl. 14.51

Pressemelding fra Bibliotekforum:

Les blant annet om:

Forskning og profesjon i kunnskapssamfunnet
I kunnskapssamfunnet er det kompetanse, kreativitet og omstillingsevne som driver økonomien framover. Industrien flytter ut, og de lyse hoder flytter inn. Derfor begynner Norge, og Europa forøvrig, å betrakte utdanning, forskning og kultur som produktiv virksomhet.

Der kunnskap møter teknologi
- rapport fra Online Information 2006
Web 2.0 har vært et ord på manges lepper de siste årene. Blogger er blitt allemannseie. Youtube millionbusiness og selv gamle tante Martha tagger bilder på Flickr. Under årets Online Information konferanse i London var det først og fremst kunnskapsdeling og hvilke muligheter 2.0 teknologien gir som sto i fokus.

Biblioteket som møteplass
- hva legger vi egentlig i det?
Mange snakker og skriver om biblioteket som møteplass, men få eller ingen har tatt for seg temaet så grundig som Hilde Ljødal. ABM-utvikling utga masteroppgaven, men hittil har nok svenskene verdsatt arbeidet hennes høyest.

Ny håndbok for samlere av norsk skjønnlitteratur
Det er noe eget ved førsteutgaver. Der står man med en lenge ettersøkt bok i hånden, blar med spenning fram til tittelblad og kolflon - og ja - det er førsteutgaven!

Steget videre fra Google
Kan noen konkurrere med Google? Hva skjer i søkemotorverdenen?

Snehvit og de syv dvergene
- eller eventyret om bibliotekene som slo ut håret
Lånerne løper ut av bibliotekene i Danmark for tiden. Barna og de unge hjem til playstationen og DVDer, foreldrene til bærbare PCer og hjemmearbeid og pensjonistene til golfbanen og videre hjem til fjernsynet. Tilbake på biblioteket sitter barne nerdene. de velutdannete og de litterære.

Om bibliotek og lesning for en bedre skole
- Hva vil skje med det norske språk i framtida? Vil det overleve? I verden i dag finnes det ca. 6-7000 språk, av disse dør ca. 50 språk årlig. Det norske språk ligger imidlertid ikke i faresonen. Dette mener forfatter og språkviter Helen Uri


Del denne pressemeldingen på: