Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bok og bibliotek nr 1 2007
Nytt nummer av Bok og bibliotek, og redaktør Chris Erichsens siste før han overlater arenaen til Syphilia Morgenstierne.
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Februar 2007, kl. 21.01

Informasjon fra Bok og bibliotek:

Les om bl.a.:

"Feilstinget i Hardangersaumen"
er Frode Grytten si beskriving av heimbygda, Odda. Men no skjer det ting i Odda, eit samfunn som med sin hundreårige historie uttrykker enorme samfunnsendringar og historias krefter samla på ein liten flate. Eit mikrokosmos for store samfunnsendringsprosessar der vi på eit lite område får presentert overgangen frå bondesamfunn til industrisamfunn, og no opplever den nye overgangen frå industrisamfunn til post-industrielt tenesteytings- og kultursamfunn. Les Harald Skeie og Lars Ove Seljestad sine rapportar frå "feilstinget".

Litteraturen binder oss sammen
Eksiltilværelsen får oss til å tenke over hvem vi er, sier Mariya Vimalarajan, tamilsk kvinne, bosatt i Ålesund. Hun har oversatt flere norske, kvinnelige forfattere til tamil. Med dette håper hun at innvandrerkvinner vil la seg inspirere til å lese, og kanskje aller mest: Skrive ned sine egne tanker og følelser.

"Alle hester er av smør"
Poeten Terje Dragseth oppdaget Doktor Faustus av Thomas Mann mens han jobbet skift på Nikkelverket i Kristiansand. "Dikteren" kalte gutta på Nikkelverket han. Det var en betegnelse det sto respekt av. Les vårt store intervju med Terje Dragseth

Offentlighet og 2.0
Om jeg lager meg en blogg betyr ikke det at jeg melder meg på noen offentlig arena. Blogging kan bety en utvidelse av det offentlige rommet. Men det kan også - dersom vi i større og større grad uttrykker våre meninger på hver våre parallelle blogger - være en teknologisk avansert måte å snakke med seg selv på, skriver Ragnar Audunson.

Biblioteka er blinde for fri programvare
-Det er nesten slik at fri programvare ikkje eksisterer for norske folkebibliotek. Folk kan stille til val i bibliotekorganisasjonane - og bli valde! - utan å meine noko om fri programvare. Det bør ikkje vere slik. Det er uforståeleg at det er slik! Dette skriv Finn Sindre Eliassen, IT-ansvarleg ved Ålesund bibliotek.

Abonnér på Bok og bibliotek! Det koster kun kr 150 pr år for nye abonnenter. Bestill her.


Del denne pressemeldingen på: