Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fengselsbibliotek gir økt livskvalitet
Deichmanske bibliotek har mottatt 200 000 kroner fra ABM-utvikling
Av Bent Johan Mosfjell, 7. Februar 2007, kl. 8.52

Pressemelding fra ABM-utvikling:

Deichmanske bibliotek har mottatt 200 000 kroner fra ABM-utvikling for å se nærmere på hvordan fengselsbiblioteket kan bidra til økt livskvalitet for innsatte under soning.

Gjennom litteraturformidling og andre tiltak i biblioteket skal de innsatte få mulighet til å oppleve kultur og litteratur i ulike former og på denne måten bli engasjert til personlig vekst og utvikling. Gjennom møter med litteratur vil de enkelte få flere referanserammer som igjen kan skape en følelse av felleskap og tilhørighet til samfunnet etter soning.

Mer kunnskap om formidling i fengsel

- Prosjektet er ønsket fra ABM-utvikling da vi ser at vi trenger mer kunnskap om formidling i fengslene og hvordan de innsatte responderer på formidlingen, sier avdelingsdirektør i ABM-utvikling, Leikny Haga Indergaard. Prosjektet er et samarbeid med flere og det går nå inn i det siste av prosjektets tre år.

ABM-utvikling er statens senter for arkiv, bibliotek og museer. Totalt deler ABM-utvikling nå ut prosjektstøtte for over 23 millioner kroner til 106 søkere. Det kom inn 254 søknader om til sammen 65 millioner kroner.

For nærmere informasjon om tildelinger av prosjektmidler, se: www.abm-utvikling.no


Del denne pressemeldingen på: