Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Grieg-biografi i revidert utgave
I anledning Grieg-året 2007 gir Aschehoug forlag ut en revidert utgave av Finn Benestads og Dag Schjelderup-Ebbes biografi
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Februar 2007, kl. 8.28

Pressemelding fra Aschehoug:

Edvard Grieg, Mennesket og kunstneren. Biografien fikk strålende kritikker da den kom i 1980 og er senere blitt stående som det store referanse-verket om Edvard Grieg. Det har skjedd flere ting av betydning for Grieg-forståelsen etter 1980, og i årets utgave fremlegges en mengde stoff som tidligere ikke har vært behandlet, både når det gjelder biografi og verker.

"En sympatisk, enormt kunnende og klokt skrevet bok om vårt verdensnavn i musikken," skrev Arne Durban i sin anmeldelse da denne boken første gang ble utgitt i 1980. Siden er teksten blitt revidert og supplert flere ganger, og boken fremstår stadig som standardverket om Edvard Grieg - til glede for både den musikk-kyndige og den som setter pris på en god biografi.

Finn Benestad og Dag Schjelderup-Ebbe har viet store deler av sitt forskerliv til Grieg og var sentrale i Edvard Grieg-komiteen som forestod utgivelsen av Griegs samlede verker i 20 bind (1977-1995). Benestad hadde her bl.a. ansvar for kammermusikken og Schjelderup-Ebbe for klavermusikken. Deres Grieg-biografi står som et monument over et usedvanlig fruktbart samarbeid.

"En fulltreffer med gjennomført kvalitet."
- Reimar Rifling, VG

"Ved stadig å la mesteren selv komme til orde, har det lykkes Benestad og Schjelderup-Ebbe å tegne et portrett av mennesket Edvard Grieg."
- Audun Kayser, Bergens Tidende

"Boken fremstår som en veritabel triumf!"
- Robert Layton, The Musical Times, London


Del denne pressemeldingen på: