Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Gyldendal Undervisning selger matematikk til Sverige
– Millionavtale om læreverket Multi
Av Bent Johan Mosfjell, 21. Februar 2007, kl. 22.49

Pressemelding fra Gyldendal:

I konkurranse med flere svenske forlag har Natur & Kultur fått tilslaget fra Gyldendal Undervisning på å utgi matematikkverket Multi for 1. til 7. klasse i Sverige. Multi er en klar markedsvinner i Kunnskapsløftet i norsk skole med en markedsandel på ca 40 %. Klassetrinnene 1 – 5 ble lansert i Norge i 2006, klassetrinn 6 utkommer i år og 7. trinn i 2008.

Natur & Kultur har kjøpt rettighetene til hele verket som – når det er ferdigstilt – vil omfatte et 40-talls bøker, et samlet sideantall på 5.500 individuelt designede boksider og over 30.000 illustrasjoner. Natur & Kultur kjøper også rettighetene til design og layout.

I tillegg har Natur & Kultur opsjon på innholdet i det etter hvert omfattende nettstedet www.gyldendal.no/multi.

Omfanget av denne avtalen gjør den til en av de største rettighetssalg av læremidler fra Norge til utlandet.

Natur & Kultur har fulgt utviklingen av Multi gjennom flere år, og under bokmessen i Frankfurt inngikk redaksjonssjef Ulv Pedersen i Gyldendal Undervisning og redaksjonssjef Anu Sensalu i Natur & Kultur en muntlig avtale om utgivelse i Sverige. De to har så utarbeidet detaljene for alle sider ved avtalen.

Forlagsdirektør Paul Hedlund i Gyldendal Undervisning uttaler at han ser avtalen med Natur & Kultur som den første av flere avtaler med andre nordiske og nordeuropeiske land som over lengre tid har vist stor interesse for verket.

Forlagsjef Helena Holmström i Natur & Kultur uttaler at hun er imponert over verket, og tror at Multi kan bli en stor suksess i svensk skole.

Arbeidet med den svenske utgaven har startet og det har vært avholdt møter mellom det svenske redaktørteamet, den norske redaksjonen og forfatterne for å forberede tilpassingen til svenske læreplaner og undervisningsstruktur.

Forfatterteamet bak Multi 1–7 er Bjørnar Alseth, Henrik Kirkegaard, Gunnar Nordberg og Mona Røsseland. Illustratører er Anne Tryte og Børre Holth.


Del denne pressemeldingen på: