Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hvor mye globalisering tåler mennesket?
Rüdiger Safranski har skrevet første bok i serien Mundus
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Februar 2007, kl. 10.03

Pressemelding fra Pax:

Rüdiger Safranski:
Hvor mye globalisering tåler mennesket?

Hvor mye globalisering tåler mennesket?”Månelandingen i 1969 og blikket fra verdensrommet, fra månen ned på vår blå planet, er sannsynligvis den moderne globale bevissthetens fødselsøyeblikk. Den gangen begynte fallet fra eufori til panikk. For idet verdenssamfunnet og verdenshistorien blir revet med i globaliseringen som aldri før, våkner også den angstfylte tvil om det ikke er for mye eller for mye falsk globalisering, om man i det hele tatt fortsatt befinner seg på det riktige arrangementet. Tvilen og ubehaget munner til slutt ut i det antropologiske spørsmålet: Hvor mye globalisering tåler mennesket?”

Rüdiger Safranski (f. 1945) er filosof og forfatter. Han har mottatt en rekke priser for sine bøker som er oversatt til 17 språk. Blant hans utgivelser er Nietzsche. Biographie seines Denkes (2002), Schopenhauer und die wilsen Jahre der Philosphie (2001), Wieviel Wahrheit braucht der Mensch? (1993) og Ein Meister aus Deutschland. Heidegger und seine Zeit.

Mundus, som er latin og betyr verden, har globalisering som tema. Hva vil det si at verden er blitt mindre? Hva slags økonomiske, politiske og kulturelle prosesser er knyttet til globaliseringen? Målet med denne bokserien er å spre kunnskap og tanker om globaliseringen og de konsekvenser den har for oss alle, og dermed øke forståelsen for vår samtid.

Rüdiger Safranski
Hvor mye globalisering tåler mennesket?
Oversatt av Sverre Dahl
Hft. kr 238,-
93 sider
Pax Forlag 2007


Del denne pressemeldingen på: