Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
J. K. Rowlings "Harry Potter and the Deathly Hallows"
Syvende og siste bok om Harry Potter
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Februar 2007, kl. 8.35

Pressemelding fra Damm:

Den engelske utgaven av J.K. Rowlings Harry Potter and the Deathly Hallows lanseres 21. juli 2007.
Dette er syvende og siste bind i serien om Harry Potter, som startet med utgivelsen av Harry Potter og de vises stein i 1997 (norsk utgave 1999). Rowling avslutter dermed serien nøyaktig ti år etter at den startet.

Til sammen er bøkene om Harry Potter solgt i 325 millioner eksemplar, og de er oversatt til 64 språk.
Damm er forlaget som utgir de norske utgavene av Harry Potter-bøkene, og forlagssjef John Erik Riley kan fortelle at opplaget på de norske bøkene nå er kommet opp i 900 000 eksemplarer. Forlaget forventer også stor interesse rundt bok nummer syv om den unge trollmannen – at dette er siste bok i serien, vil nok bidra til å øke oppmerksomheten ytterligere, sier John Erik Riley.

Videre kan John Erik Riley fortelle at Damm foreløpig ikke har bestemt noen norsk tittel på boka. – Harry Potter and the Deathly Hallows er en flott tittel. Den rommer mye litterært og gir mange muligheter. Vi har derfor møtt større utfordringer på oversettelsessiden denne gangen. I samarbeid med oversetter Torstein Bugge Høverstad vil Damm finne frem til en tittel verdig den avsluttende boka.

John Erik Riley kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om når vi kan vente en norsk utgave av boka. Flere faktorer spiller inn i denne avgjørelsen, blant annet vil den norske lanseringsdatoen avhenger av bokas tykkelse. Det engelske forlaget Bloomsbury ønsker heller ikke denne gang å gi fra seg manus på Harry Potter and the Deathly Hallows før den engelske utgaven av boka er lansert. Dette er et valg de har gjort for å unngå lekkasjer og piratkopier. – Av den grunn starter vi først oversettelsen 21. juli, sier Riley.


Del denne pressemeldingen på: