Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Romaner fra Sør-Afrika og Russland
Nye bøker av Viktor Pelevin og Athol Fugard.
Av Bent Johan Mosfjell, 26. Februar 2007, kl. 9.40

Pressemelding fra Cappelen:

Treffende og underholdende satire om dagens samfunn

Viktor Pelevin: Tallene
Oversatt av Isak Rogde

Stjopa Mikhajlov er en nyrik russer fra øvre middelklasse. Han jobber i en bank, og er besatt av tall. Som ung gutt velger han seg tallet 34 som ledestjerne. Summen av 3 og 4 er 7, og Stjopa finner mange bevis for 7-tallets magiske kraft, blant annet i Britisk etterretningstjeneste og i russiske eventyr. Ved å velge seg 34 unngår han det oppbrukte 7-tallet samtidig som han kan dra nytte av dets lykkebringende virkning. 34 fungerer for ham som en slags gud, og så lenge han finner spor av lykketallet i det han foretar seg, er han fornøyd med livet. I Tallene får vi lese Viktor Pelevin på sitt beste. Den surrealistiske fortellingen om Stjopas særegne religion danner utgangspunkt for en treffende og underholdende satire over dagens samfunn.

Kr 349,-

En bok om oppdagelsen av medmenneskelighet, mot alle odds.

Athol Fugard: Tsotsi
Oversatt av Ingrid Haug

Vi befinner oss i Soweto utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. Tsotsi leder en gjeng på fire venner som livnærer seg ved å utføre brutale ran mot tilfeldig utvalgte ofre. Men da han en dag får en pappeske i hendene, og det viser seg at den inneholder et nyfødt barn, blir livet hans snudd på hodet. Plutselig befinner ikke den fryktløse gjenglederen seg lenger på hjemmebane, og han blir nødt til å finne nye løsninger. Provoserende, levende og tidløs: Dette er en uforglemmelig bok, en tapt klassiker av en av verdenslitteraturens store mestere.

Kr 339,-


Del denne pressemeldingen på: